Ameland vakantie

Ameland wiki

Ameland in onderdeel van de provincie Friesland en ligt in de gelijknamige gemeente. Op 1 mei 2014 had Ameland volgens het CBS 3.591 inwoners. De totale strandlengte is 27 km en de totale lengte van de fietspaden is 100 km. Op het eiland bevinden zich vier dorpen: Hollum (dit appartement gelegen), Nes, Buren en Ballum. De haven van het eiland Ameland ligt in Nes.

Op Ameland zijn verschillende musea te vinden.
Hollum: Cultuurhistorisch museum Sorgdrager, Maritiem Centrum Abraham Fock, vuurtoren Bornrif en molen De Verwachting.
Nes: Natuurcentrum Ameland, molen De Phenix en het brandspuithuisje.
Buren: Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude.

Binnenkort op Ameland

Mountainbike Ameland, 7 en 8 maart 2015

De 6e editie van MTB Ameland is op zaterdag 7 en zondag 8 maart. Hèt mountainbike-evenement in de uitdagende en ongerepte natuur van het Waddengebied biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. De strandrace en proloog vindt op zaterdag plaats en de toertocht over verschillende afstanden is op zondag. Kom voor een dag of weekeind vol actie naar Ameland en beleef dit unieke mountainbike-avontuur tussen Oerd en vuurtoren.

Voor meer informatie en/of inschrijving gaat u naar MTB Ameland.

Een vakantie op Ameland

Het resort beschikt over diverse faciliteiten, zoals een à la carte restaurant, brasserie, tennisbanen, een squashbaan, beautycenter, solarium, sauna en zwembad en uitgebreide parkeermogelijkheden. Direct aan de Amelander Kaap grenst een 9-holes NGF-golfbaan met A-status.